Tekli, Çoklu, PERC ve İkili PV Modüller arasında gerçek verilere dayalı karşılaştırma.
* Bu bir saha testidir ve sonuçlar bu konumda bu kuruluma özeldir. Çevresel etkilere göre sonuçlar farklı olabileceği için lütfen kendi durumunuza en uygun çözüm için araştırma yapın.
Sonuçların sıfırlandığı 27/03/2023 itibarıyla toplam güneş enerjisi üretimi:
Mono: 9158 kWh
Split-cell: 9511 kWh
Poly: 9113 kWh
PERC: 9471 kWh
PERC-doğu: 1970 kWh
PERC-batı: 1730 kWh
Enerji Depolama Sistemi, güneş parlaklığını yitirdiğinde veya şebeke arızalandığında daha sonra kullanmak üzere güneş enerjisini gün boyunca akünüze depolar. Akü dolduğunda fazla güneş enerjisi, yüklere güç vermek kullanılır ve bazı bölgelerde şebekeye otomatik olarak geri döndürülerek satılabilir. Enerjisi veya gücü yetersiz geldiğinde otomatik olarak şebekeden satın alır. Güneş enerjisi verimi karşısında sergilenen her kullanım davranışı hakkındaki faydalı bilgiler, daha da verimli hâle gelmenize ve şebekeden daha da uzaklaşmanıza yardımcı olur.
Yedekleme sistemine kıyasla Enerji Depolama Sistemi, çalışma sürenizi uzatmakla kalmaz, aynı zamanda elektrik faturalarınızı düşürür ve güç güvenliğini ve maliyet etkinliğini artırır. Şebekeden ne kadar uzaklaşmak istediğiniz size kalmış. Sunduğumuz modüler yapı, küçük ölçekte başlayıp daha sonra bu ölçeği büyütebileceğiniz anlamına gelir. Yetkili kurulum uzmanlarımız, güç konusunda eşsiz yol haritanızı oluşturmanıza memnuniyetle yardımcı olacaktır.
Enerji tüketimi, temel tüketicilerin toplamının beklenen elektrik kesintisi süresiyle çarpılmış hâlinin toplanmasıyla hesaplanır. Gerekli pik gücü hesaplamak için tüketicilerin eş zamanlı kullandığı tüm Watt değerlerini ekleyin.
Mevcut kurulu sistemlerde, ne için planlama yapılacağını tam olarak bilmek amacıyla kurulum uzmanınızdan gerçek hayattaki enerji davranışınızın bir planını çıkarması için bir enerji kaydedici kurmasını isteyin.
Bir aile konutundaki Enerji Depolama Sistemine yönelik bir dizi Tasarım Fikri.
Her iki teknolojiyi de seçmek için çok fazla neden var. Yine de maliyet etkinliği ve pratikteki farklara hızla bakalım.
Şebekeden bağımsız bir akü şarj ünitesi seçerken önce lityum veya kurşun asit olmak üzere teknoloji seçimi gelir. Şebekeden bağımsız uygulamalarda Lityum, performans nedenlerinin yanı sıra döngü başına sunduğu daha düşük maliyet sebebiyle daha büyük (konut ve ticari) sistemlerde hızla yeni standart hâline gelmiştir. Daha küçük sistemlerde de döngü başına daha düşük maliyet söz konusudur ancak daha yüksek başlangıç yatırımları çoğu insanın Kurşun asit aküleri değerlendirmesine neden olmuştur. Sürekli aşağı yönlü fiyat baskısı nedeniyle, küçük şebekeden bağımsız sistemler için Lityuma doğru devrilme noktası her zamankinden daha olası ve bazı bölgelerde hâlihazırda varlık gösteriyor.
İş, şebekeden bağımsız istenen akü şarj ünitesini seçmeye gelince Victron Energy tam esneklik sunar. Kendi kaliteli akü grubumuzun yanında seçenekler arasında, GX cihazı kullanılarak kolaylıkla entegrasyon sağlanabilen ve iyi bir şekilde desteklenen bir dizi üçüncü taraf Lityum akü üreticisi yer alıyor. Bu esneklik, müşterilerimizin güç konusunda kendi özel durumlarına göre şebekeden bağımsız ihtiyaçlarını mükemmel şekilde karşılamalarını sağlar.
Beklenen yaşam döngüsü için üretici firmanın veri sayfalarını inceleyin ve size özgü (ticari) durumda neyin faydalı olacağını öğrenin. Her üretici firma, farklı bir geçmişe sahiptir ve her birinin (ulaşılabilirlik, destek, sıcak/soğuk iklimlerde gösterilen performans, kurulum imkânları, fiyatlandırma gibi) içinde bulunduğunuz yerel koşullarla ilgili eksileri ve artıları olabilir. Bu nedenle hiç tereddüt etmeden size yakın bir Victron Yetkili kurulum uzmanıyla iletişime geçin ve yerel ölçekte bilgisine başvurun.
Lityum: 30 kWh - Üçüncü taraf Lityum akü modülü + Cerbo GX: Bu örnekte 20 kWh, günlük enerji tüketimi için güç sağlamaya yeter. Yaklaşık %15 tipik sistem kayıpları ve maksimum %80 Deşarj Derinliği (DOD) dikkate alındığında, toplam 30 kWh’lik akü modülü gereklidir.
Öz tüketimde kullanılan akü kapasitesinin yüzdesi yapılandırabilir. Elektrik şebekesi arızası çok nadir olduğunda %100’e ayarlanabilir. Şebeke arızasının yaygın olduğu ve hatta her gün meydana geldiği yerlerde, akü kapasitesinin sadece %40’ını kullanmayı ve bir sonraki şebeke arızasında %60 tasarruf etmeyi tercih edebilirsiniz. Afrika ülkeleri buna örnek verilebilir. VRM’den elde edilen faydalı bilgilerle maksimum verim sağlamak üzere bu ayarı optimize edebilirsiniz.
Üçüncü taraf bir Lityum şarj ünitesi kullanılırken Cerbo GX gibi bir GX cihazı şarttır. CAN-bus arayüzü ile entegre edilen GX cihazı, şarj ve deşarj sınırları ayarlayıp yönetmek ve hata kodları ile şarj bilgisi durumunu gönderip almak için kullanılır.
Her sistem farklıdır ve her yer kendisine özgü zorluklar sunar. ESS sistemlerini uygularken birçok değişkenin dikkate alınması gerekir ve birden çok yapılandırma söz konusudur. Daha fazla bilgi için sağ taraftaki bağlantıları inceleyin veya bulunduğunuz bölge için en iyi çözümün ne olduğunu kurulum uzmanınıza sorun.
Genellikle güneş panelinin büyüklüğünü, temel yükünüzün +%20’sine göre veya güneşe şebekeden daha fazla bağımlı olmak için MPPT’nizin maksimum giriş gücünün +%20’sine göre belirleyin.
Coğrafi konum verileri ve panel yönü dikkate alınmalıdır.
Bu örnekte, oldukça büyük bir güneş paneli aküyü 3-4 saatte şarj edebilir ve günün geri kalanında yüklere güç sağlayabilir. VRM’den elde edilen faydalı bilgileri kullanarak, şebekeden bağımsız hâle gelmek üzere daha enerji verimli davranışa göre nasıl ayar yapılacağını veya daha fazla güneş enerjisi ve akü kapasitesi ile genişlemeyi öğrenmek için enerji tüketimini ve güneş enerjisi verimini analiz edebilirsiniz.
Hâlihazırda çoğu müşteri, elektrik kesintilerinde artık tamamen güvenebileceği kurulu bir yedek jeneratöre sahiptir. Victron’un hibrit jeneratör konsepti sayesinde artık bu gürültülü, yakıt tüketen ve bakım gerektiren ağır kirleticilere daha az bağımlı hâle gelebilirsiniz. Hibrit konseptte akü şarj ünitesi ve invertör, şebeke arızasında kritik yüklere güç sağlamak için esas rolü üstlenir. Yalnızca aküler (uzun elektrik kesintilerinde) kritik seviyelere ulaştığında sistem, jeneratörü otomatik olarak başlatmaya/durdurmaya programlanabilir. Bu da daha sonra yüklere güç sağlayacak ve aküleri belli bir yüzdeye kadar şarj edecektir.
Bu hibrit konsept ile yakıt ve bakım faturalarınız önemli ölçüde azalır. PowerAssist özellikli invertörlerimiz sayesinde artık daha küçük bir jeneratör seçebilirsiniz. İnvertör, elektrik kesintisinde pik yüklerine güç vermek için aküden elde edilen ek enerjiyi kullanır. Jeneratörü otomatik olarak başlatıp durdurabileceğiniz uzun ayar listemizle, gece yarısı jeneratörün çalışmaya başlamasını önlemek için sistemi jeneratörsüz sürelerle bile programlayabilirsiniz.
GX cihazları, bir sistemin iletişim merkezidir ve nerede olursanız olun tüm sistem bileşenlerini mükemmel bir şekilde kontrol etmenizi ve performanslarını en üst düzeye çıkarmanızı sağlar. Ayrıca üçüncü taraf Lityum akü şarj ünitelerini entegre etmek için büyük öneme sahiptirler.
Ücretsiz VictronConnect uygulamamız ve Victron Energy Uzaktan İzleme portalı veya dizüstü bilgisayar aracılığıyla, sistemi yerel olarak ve uzaktan kontrol edebilirsiniz. Akünün şarj durumunu, güç tüketimini, PV, jeneratör veya elektrik şebekesinden güç hasadını görüntüleyebilir veya jeneratör depo seviyelerini ve sıcaklık ölçümlerini kontrol edebilirsiniz. Kesin sistem arızalarını önlemek için ikaz ve alarmları programlayarak olası sorunları erken tespit edin.
Uzaktan bağlantı özelliğini sağlamak için GX cihazı mevcut bir Wi-Fi bağlantısına katılabilir. Aksi durumda GX LTE 4G, sistem için bir mobil internet bağlantısı ve VRM Portalına bağlantı sağlayabilir. 2G, 3G ve 4G şebekelerde çalışır. GX bulunmayan daha küçük sistemler, bunu GlobalLink 520 ile gerçekleştirebilir. 2 VE.Direct etkin cihazları, ilk beş yıl boyunca aylık ücretlendirme ya da abonelik olmaksızın VRM’ye bağlar.
Çamaşır makineleri, pompalar, klimalar veya elektrikli fırınlar gibi büyük enerji tüketicileri, akü şarj ünitesinin sınırlı yedekleme kapasitesi olduğunda bir sorun hâline gelebilir ve muhtemelen şebeke enerjisinin geri gelmesini bekler. İnvertörlerimizin/şarj cihazlarımızın çoğu, biri kritik yükler (ışık, buzdolabı, TV, alarm sistemi vb.) için ve ikincisi AC çıkışı önemli olmayan yükler için olmak üzere 2 AC çıkışı ile gelir. Böylece akü kapasiteniz gerekli yükler için hazır hale gelir ve sisteminiz en uygun maliyeti sağlayacak şekilde ölçeklendirilebilir.
Yedekleme sisteminin, ESS’nin veya şebekeden bağımsız sistemin maliyet etkinliğini artırmak için verimsiz cihazlara güç vermek amacıyla sistemi ölçeklendirmek (ve finanse etmek) yerine enerji tüketimi tarafını gözden geçirmeye değer. Elektrik enerjisi kullanımını en aza indirmek için A+ enerji sınıfında veya daha yüksek enerji sınıfında bulunan eşyaların (buzdolapları, invertör klimalar ve LED ışıklar) kullanılması tavsiye edilir. Bazı bölgelerde (örneğin Afrika’da), güç ihtiyacını azaltacak şekilde, yemek pişirme ve (su) ısıtma için güneş enerjili su ısıtma sistemleri veya gaz gibi alternatif enerji biçimlerinin tercih edilmesi alışılmadık bir durum değildir.
Sistem tasarımı faktörleri sağlam bir sisteme nasıl dönüştürülür?
Evde ya da iş yerinde görmeyi umacağınız her “ev” aleti ya da “ağır hizmet aracı” bağımsız enerji sistemlerinde de bulunabilir. Tüm bu cihazların çalışması için Alternatif Akım (230 V ya da 110 V) gerekir.
Bilgisayarlar gibi bazı cihazlar, tersine çevrilmiş gücün kalitesine karşı hassas olabilirler (yetersiz kıyı ya da jeneratör AC giriş gücü bu kaliteyi olumsuz yönde etkileyebilir). Motorla çalışan ya da ısı üreten ekipmanlar yüksek bir çalıştırma akımına ihtiyaç duyabilirler. Tüm invertörlerimiz, AC giriş kalitesi iyi değilken bile tam sinüs dalgası üreterek hassas yüklerin çalıştırılmasını ve en ağır yüklerin ya da temelde her türlü yükün sorunsuz çalıştırılması için genellikle invertörlerin anma kapasitesinin 2 misli büyüklüğünde bir pik güç elde etmesini sağlar.
Özellikle daha büyük tüketicilerde (buzdolapları, invertör klimalar ve LED ışıklar) elektrik enerjisi kullanımını en aza indirmek için A+ enerji sınıfında veya ideal olarak daha yüksek (A+++) enerji sınıfında bulunan eşyaların kullanılması tavsiye edilir.
AC cihaz örnekleri:
Jeneratörler, ihtiyaç olduğunda bağımsız elektrik gücü sağlamak için genellikle AC akım üretir. Şebeke veya kıyı elektriği ile ilgili kısa devre veya arıza durumlarında aküleri şarj etmeye ve (pik) yüklerine güç vermeye yardımcı olurlar.
Her durumda Victron Energy çözümleri, bu gürültülü, yakıt tüketen ve ağır bakım gerektiren jeneratörlere bağımlılığı azaltmanıza yardımcı olurken çevre dostu ve maliyet tasarruflu bir alternatif sunar.
Daha küçük bazı sistemler, artık yalnızca akülerle çalışabilirken diğer sistemler daha küçük jeneratörlerle veya daha kısa jeneratör süreleriyle bunu başarır. Daha büyük sistemlerde ise jeneratörler, yapının kaçırılmayacak bir bileşeni olabilir ancak jeneratörlere olan bağımlılık, örneğin güneş enerjisi veya akü destekli güç eklenerek veya jeneratörleri yalnızca şarj durumu çok düşük olduğunda veya (pik) güç ihtiyacı çok yüksek olduğunda kullanarak azaltılabilir.
Victron Energy sistemleri, pazarda, çeşitli avantajlar sunan hibrit jeneratör konseptlerinde ustalaşma konusundaki büyük kabiliyetiyle tanınır:
İnvertörler/şarj cihazları/MPPT’ler, akülerden gelen DC gücünü AC gücüne dönüştürür, cihazlara veya ağır işlerde kullanılan aletlere 230 V (veya diğer pazarlarda 110 V) ile güvenli bir şekilde güç sağlar ve aküyü ve/veya güç yüklerini doğrudan şarj etmek için güneş panelinden güç alır. Entegre şarj cihazları, her türden akünüz için en iyi adaptif şarj algoritmaları aracılığıyla şebeke, kıyı ya da jeneratör gücünü kullanır.
Tüm Victron Energy invertörleri/şarj cihazları/MPTT’leri profesyonel işler için geliştirilmiştir, aşırı dirençli olmalarıyla bilinirler ve en zorlu koşullara yönelik onlarca yıllık saha tecrübesinden beslenirler. Son derece dayanıklı invertör/şarj cihazı/MPPT ürünlerimiz, (kıyı veya şebeke gücü, jeneratörler veya AC-PV invertörleri gibi) AC girişleri üzerinden hem tersine çevirme hem de şarj etme gerektiğinde kullanılacak en iyi seçenektir ve güneş enerjisi eklenerek şebeke kullanımı en aza indirilir.
İnvertör/Şarj cihazı/MPPT ürünlerimize göz atınAynı zamanda ana akü veya akü şarj ünitesi olarak da anılan servis aküsü, sistem tüketicileri için güç depolayarak özellikle giriş gücü kaynaklarının (tamamen) mevcut olmadığı durumlarda otonom güç sağlar.
Victron Energy, çeşitli akü teknolojileri sunar. Bunların tamamı, en zorlu koşullarda profesyonel performans, güvenilirlik ve uzun servis ömrü sunacak şekilde tasarlanmıştır. Bu ürünler dünya genelinde geçerli 2 yıllık garantiyle sunulur ve veri sayfalarımız, performans ve beklenen ürün ömrü hakkında açık ve net bir görünüm sunmaktadır; sonradan hiçbir yatırım sürpriziyle karşılaşmazsınız.
İş, şebekeden bağımsız istenen akü şarj ünitesini seçmeye gelince Victron Energy aynı zamanda tam esneklik sunar. İyi bir şekilde desteklenen çok sayıda üçüncü taraf Lityum akü üreticisi, zorunlu bir GX cihazı kullanılarak kolayca entegre edilebilir. Bu esneklik, müşterilerimizin güç konusunda kendi özel durumlarına göre şebekeden bağımsız ihtiyaçlarını mükemmel şekilde karşılamalarını sağlar. Desteklenmeyen markalarla çalışırken, şarj durumuyla ilgili doğru ölçüm değerlerinin daha geniş bir sisteme aktarılması için Victron Energy Akü Monitörü gereklidir.
Tercih edilebilecek birden fazla teknoloji olsa da kurşun-asit ile lityum aküler ana seçeneklerdir. Seçim, temelde performans, döngü başına maliyet ve fiziksel özellikler (boyut/ağırlık) ile ilgili beklentilere dayalı olarak değişecektir.
|
|
Yukarıdaki bilgiler, akü geliştirme konusundaki 45 yıllık uzmanlığımızın çok kısa bir özetidir. Daha fazla bilgi için ayrıntılı incelemelerimize başvurun.
Ayrıntılı inceleme: Lityum mu kurşun asit mi? Hangi üçüncü taraf akü şarj ünitelerinin desteklendiğini kontrol edin Kapsamlı akü ürün yelpazemize göz atınGüneş enerjisi kullanan şarj cihazları güneş panellerinden topladıkları gücü akülerinizde depolar. En son ve en hızlı teknolojiyi kullanan güneş enerjili şarj cihazlarımız, bu enerji hasadını en üst seviyeye çıkararak olası en kısa süre içinde akıllı bir şekilde akülerin tam şarja ulaşmasını sağlar ve aynı anda akülerin sağlığını korur, daha iyi performans ve daha uzun ömür elde eder.
Çoğu durumda, güneş panellerindeki ışın yoğunluğu sürekli değişerek panellerin performansını etkiler. Victron Energy güneş enerjisi kontrol birimleri, panellerinize yansıyan enerjiden %30’a kadar daha fazla faydalanmak için ultra hızlı maksimum güç noktası izleme özelliğini kullanır.
Daha küçük modellerde bulunan akıllı yük çıkışı, akülerin “deşarj olmasından” kaynaklanan hasarı önler. Akıllı modeller, ücretsiz VictronConnect uygulaması üzerinden güneş enerjisi hasadının izlenmesini ve analiz edilmesini sağlar. Diğer bağlantı seçenekleri, VRM portalımız üzerinden uzaktan bağlantı olanağı tanır. Daha büyük sistemler için güneş enerjisi kullanan şarj cihazları senkronize edilerek tek bir büyük ve çok etkili şarj cihazı işlevi görebilirler. 48 V DC akü şarj ünitelerini şarj eden seri bağlı büyük PV panellerinin bulunduğu sistemler için yüksek gerilimli modeller mevcuttur.
Güneş panellerini ölçeklendirmek ve bir MPPT şarj cihazı seçmek için Güneş Enerjisi Hesaplayıcımıza göz atınGüneş panelleri, güneş ışığından enerji alır ve bu enerjiyi sistemin akü grubunda depolayan bir solar şarj kontrol birimine iletir. Sisteminize güneş panelleri ekleyerek, şebekeden bağımsız bedava enerji elde edebilir ve gürültülü, yakıt tüketen ve bakım gerektiren ağır jeneratörlerin kullanımını azaltma ya da tamamen ortadan kaldırma şansı elde edebilirsiniz.
Victron Energy, solar spektrum genelinde istisnai oranda düşük ışık performansı ve yüksek ışık hassasiyetine sahip oldukları için her türlü sisteme yönelik kusursuz seçenekler olan verimli güneş panellerinden oluşan bir ürün yelpazesi sunar. Victron Energy güneş panelleri, en katı güvenlik gerekliliklerini karşılar ve sunulan sınırlı garanti sayesinde bir sürprizle karşılaşmazsınız.
Tüm güneş panellerimize göz atınTüm Victron Energy akıllı ürünlerini dilediğiniz gibi izleyebilir ve kontrol edebilirsiniz. Bluetooth üzerinden VictronConnect uygulamasına bağlanarak sisteminizin performans verilerine doğrudan erişebilirsiniz. Ayrıca, ayarları kolayca değiştirebilir, cihazları açıp kapatabilir ve çok daha fazla işleve sahip olabilirsiniz.
VE.Direct portu bulunan akıllı olmayan cihazlar da Victron Connect ile akıllı hale getirilebilir. VE.Direct Bluetooth Smart dongle
Sisteminizi uzaktan izleyip kontrol etmek de mümkündür. VictronConnect-Remote işlevselliği, VE.Direct arayüzüne sahip Victron ürünlerine VRM online portalı üzerinden bir GX ürünüyle uzaktan erişilebilmesini sağlar. Bu güçlü özellik, VictronConnect uygulaması üzerinden ürün yapılandırma ve izleme süreçlerinin neredeyse dünyanın her yerinden eksiksiz olarak gerçekleştirilmesine olanak tanır. Kullanıcı arayüzü, ürünlere yerel olarak Bluetooth ya da kablolu bir VE.Direct-USB arayüzü kullanarak bağlandığınızda karşılaştığınız arayüzle benzerdir.
VictronConnect uygulamasının neler yapabildiğini inceleyin GX cihazlarımıza göz atınVictron Energy Cerbo GX, sistem kurulumunuzun iletişim merkezi olarak, nerede olursanız olun her zaman kusursuz kontrole sahip olmanızı sağlar ve performansı maksimum seviyeye çıkarır. İsteğe bağlı GX Touch 50, Cerbo GX’in yardımcısıdır. Beş inçlik dokunmatik ekranı, sisteminize ilişkin genel görünüme anında ulaşmanızı ve ayarları göz açıp kapayıncaya kadar yapmanızı sağlar.
Akünün şarj durumunu, güç tüketimini, PV, jeneratör veya elektrik şebekesinden güç alımını anında görüntüleyebilir veya depo seviyelerini ve sıcaklık ölçümlerini kontrol edebilirsiniz. Kıyı gücü girişi akımı limitini kolayca kontrol edebilir, jeneratörleri (otomatik) çalıştırabilir/durdurabilir ve hatta jeneratörün gece yarısı çalışmasını önlemek için sessiz zaman aralıkları ayarlayabilirsiniz. Ücretsiz Victron Remote Management (VRM) portalı ile sistemi optimize etmek için her türlü ayarı değiştirebilir, alarmları takip edebilir, hata kontrolleri gerçekleştirebilir ve sorunları uzaktan çözebilirsiniz.
Cerbo GX, kullanımı kolay bir görsel sistemdir ve her türlü güç sorununu basit bir deneyime dönüştürür. Victron Remote Management (VRM) portalımız üzerinden kolayca bağlanın veya isteğe bağlı GX Touch 50 ekranı, Çok Fonksiyonlu Ekran ya da Bluetooth işlevselliğine sahip VictronConnect uygulamamız ile doğrudan erişim sağlayın.
Üçüncü taraf akü şarj ünitesini başarıyla entegre etmek üzere, şarj ve deşarj sınırlarını yönetmek ve hata kodlarını ve şarj durumu bilgilerini daha geniş Victron sistemine gönderip almak için Cerbo GX gibi bir GX cihazı şarttır.
GX cihazlarımıza göz atınVictron Energy sistemlerinizi istediğiniz yerden izleyin ve yönetin ve ikaz ve alarmları kurarak olası sorunları erken tespit edin. VRM sayesinde, nerede olursanız olun kontrol her zaman tamamen sizdedir.
VRM, internet bağlantılı Cerbo GX ve daha küçük sistemler için GlobalLink 520 veya GSM LTE 4-g gibi bir GX cihazıyla çalışır.
Akü şarj durumunu, güç tüketimini ve güneş panellerinden, jeneratörlerden ve şebekeden alınan gücü gerçek zamanlı izleyin. Geçmiş grafikleri ve ayrıntılı analitik raporlar ile elde edilen enerjiyi ve enerji kullanımını optimize edin. Kesin sistem arızalarını önlemek için ikazlar ayarlayarak ve alarmları takip ederek olası sorunları erken tespit edin.
Kıyı gücü girişi akımı limitini kolayca kontrol edebilir, invertörü açabilir, jeneratörleri (otomatik) çalıştırabilir/durdurabilir ve hatta jeneratörün gece yarısı çalışmasını önlemek için sessiz zaman aralıkları ayarlayabilirsiniz. VRM ile nerede olursanız olun her ayarı değiştirebilir, alarmları takip edebilir, tanılama kontrolleri yapabilir ve sorunları çözebilirsiniz.
Tüm GX cihazlarımıza göz atınBir ürün hakkında sorunuz mu var veya bir sistemin yerinde kurulmasını mı istiyorsunuz? Yerel Victron satıcınız, gerçek ihtiyaçlarınıza somut çözümler bulmak üzere eğitilmiştir.
Özenle seçilmiş ve iyi eğitimli yetkili satıcılardan oluşan dünya çapındaki ağ sayesinde müşterilerimiz, verdiğimiz hızlı hizmete ve hızlıca hizmet götürdüğümüz en uzak bölgeleri bile kapsayan dünya çapındaki geniş onarım ağımıza güvenebilir.