Saha testi: PV Modülleri

Tekli, Çoklu, PERC ve İkili PV Modüller arasında gerçek verilere dayalı karşılaştırma.

Toplam güneş enerjisi verimi: --
S
Toplam güneş enerjisi verimi: --
S
Toplam güneş enerjisi verimi: --
S
Toplam güneş enerjisi verimi: --
S
Toplam güneş enerjisi verimi: --
E
Toplam güneş enerjisi verimi: --
W
Romanya
--
--
Kurulum tarihi: 09-03-2020
--
--
--
--
--
--
--
Işınım

* Bu bir saha testidir ve sonuçlar bu konumda bu kuruluma özeldir. Çevresel etkilere göre sonuçlar farklı olabileceği için lütfen kendi durumunuza en uygun çözüm için araştırma yapın.

Sonuçların sıfırlandığı 27/03/2023 itibarıyla toplam güneş enerjisi üretimi:
Mono: 9158 kWh
Split-cell: 9511 kWh
Poly: 9113 kWh
PERC: 9471 kWh
PERC-doğu: 1970 kWh
PERC-batı: 1730 kWh

Yedekleme: Küçük konut

Kesintisiz güçle yaşam kalitenizi artırın.

Bazı bölgelerde gerilim düşüklükleri, elektrik kesintileri veya yük atmalar, günlük gerçeğin sevimsiz bir parçası hâline gelmiştir. Kararlı bir elektrik şebekesi, olması gerektiği kadar yaygın bir şekilde varlık göstermez. Neyse ki artık en küçük evlerden en büyük lüks villalara kadar kesintisiz, temiz güç sağlayan uygun fiyatlı ve ölçeklenebilir çözümler var.

Yedekleme sistemleri, (arızalı) şebeke gücünden akü gücüne, sizin ve en kritik cihazlarınızın farkına bile varamayacağı kadar hızlı geçiş yapar. Sistem, beklenen duruş sürelerinde kritik yüklere güç sağlayacak şekilde ölçeklendirilmiştir. Güneş enerjisi, çalışma süresini uzatabilir ve gerektiğinde bir jeneratör sorunsuz bir şekilde entegre edilebilir ve güneş enerjisine öncelik verilerek jeneratör kullanımı kendiliğinden en aza indirilebilir.

Kesintisiz, güvenilir yedek güç

küçük bir konut evi için

Bu örnekte size, televizyon, ışık, tost makinesi, su ısıtıcısı ve mini fırın gibi temel AC cihazları ile donanımlı tipik 2-4 kişilik bir ev için geliştirilmiş yedekleme çözümünü tanıtıyoruz. Bazı seçenekler günlük enerji tüketimi ve gerekli pik güç hesaplandıktan sonra ortaya çıksa da diğerleri için biraz daha değerlendirme yapmak gerekebilir.

Küçük bir ev Yedek Sistemi için

2kWh

Pik güç gereksinimi

3000W

Bu örnekte

Enerji tüketimi, temel tüketicilerin toplamının beklenen elektrik kesintisi süresiyle çarpılmış hâlinin toplanmasıyla hesaplanır. Gerekli pik gücü hesaplamak için tüketicilerin eş zamanlı kullandığı tüm Watt değerlerini ekleyin.

Şebekeden bağımsız ölçeklendirme için ipuçları:

Mevcut kurulu sistemlerde, ne için planlama yapılacağını tam olarak bilmek amacıyla kurulum uzmanınızdan gerçek hayattaki enerji davranışınızın bir planını çıkarması için bir enerji kaydedici kurmasını isteyin.

Tartışmasız tercihler

Sistem Tasarımı

Faktörleri

Küçük konutlara yönelik Back-up Sistemi için bir dizi Tasarım Fikri.

  • 01

    EasySolar-II’yi yedekleme sistemi için iyi bir invertör yapan özellikleri nelerdir?

    Hepsi bir arada özellikli güneş enerjisi çözümü olarak geliştirilen EasySolar serisi, yerleşik bir invertörü, şarj cihazını ve MPPT’yi bir araya getirir ve güneş enerjisiyle çalışan back-up, şebekeden bağımsız ve öz tüketimli sistemler için harika bir seçenektir. Hepsi bir arada özellikli bu muhafaza, tersine çevirme ve kıyı elektriğinden ve güneş enerjisiyle şarj etme özelliklerini bir araya getirir. Profesyonel işler için üretilmiş olup en az miktarda kablo tesisatıyla kolayca kurulacak şekilde optimize edilmiştir. Pure Sine Wave teknolojisi, bilgisayarlar gibi hassas elektronik aletlere ve her türlü yüke sorunsuz güç sağlar. Kesintisiz anahtarlamalı UPS fonksiyonu, şebeke enerjisi kesildiğinde akülerin devreye girmesini sağlar. ESS modunda cihaz, güneş enerjisinden elde edilen gücü optimize eder ve böylece çalışma süresini uzatır ve sizi şebekeden bağımsız kılarak elektrik faturalarını düşürür. EasySolar serisi, boyut ve bağlantı imkânları açısından farklı seçeneklerle birlikte gelir.
    EasySolar, fazla gelen PV gücü aküleri şarj etmek veya şebekeye yeniden güç beslemek için kullanır ve PV güç eksikliğini takviye etmek için aküyü deşarj eder ya da şebekeden gelen gücü kullanır. Elektrik kesildiği takdirde EasySolar şebeke bağlantısını keser ve yükü beslemeye devam eder. AC giriş gücü mevcut değilken kapanması gereken yükler, ikinci bir çıkışa bağlanabilir. Veri sayfasındaki ana yapılandırma seçeneklerine bakın

    Profesyonellerin tercihi

    EasySolar-II GX 48/3000/35-32 MPPT 250/70. Bu sistem, 48 V akü şarj üniteleriyle çalışır. 2400 W’ı sürekli olarak dönüştüren 3000 Va AC invertör çıkış kapasitesi ise bu temel ev tipi için mükemmel bir şekilde ölçeklendirilmiştir. 35 Amperle şarj edebildiği gibi (kesintisiz otomatik aktarma anahtarı sayesinde) 32 Amper maksimum giriş akımına sahiptir. Yerleşik MPPT, maksimum 250 V PV açık devre gerilimine sahip bir güneş panelini yönetebilir ve aküleri maksimum 70 Amper şarj akımı ile şarj etme kapasitesi sayesinde maksimum 4000 W güneş enerjisi verimi sağlar. Maksimum 5500 W pik güç özelliği, ileride meydana gelecek daha büyük ihtiyaçlar için yer bırakır. Tüm şarj değerleri, VictronConnect uygulaması üzerinden bileşen özelliklerine göre ayarlanabilir. Güneş enerjisi eklendiğinde çalışma süresi de uzatılmış olur ve böylece yükler için kısmen güç verilir.
    Daha büyük ve çok yaygın olan çözüm EasySolar 5000’dir. Daha küçük modeller de mümkündür: EasySolar serisi, farklı şebeke gerilimlerine (12/24/48) yönelik modeller sunar. 12 V gerilim değerinde EasySolar 12/1600 modeli, 24 V gerilim değerinde ise Easysolar 24/3000 modeli mevcuttur. Aynı zamanda ayrı bir invertör/şarj cihazı ve MPPT ile çalışma yapılabilir. Bu durumda, hepsi teknik özelliklere tamamen uygun olarak ölçeklendirilebilecek MultiPlus veya Quattro invertörleri/şarj cihazlarını ayrı bir SmartSolar MPPT ile birleştirin.
    İnvertörlerimizin tamamı, en zorlu koşullarda son derece dayanıklı olmalarıyla ünlüdür. Yüksek sıcaklıklara maruz kalan ortamlara kurulan sistemlerde invertörünüzü ölçeklendirirken lütfen sıcaklık azaltma faktörünü göz önünde bulundurun. Daha fazla bilgi için veri sayfalarına göz atın. “Bu ESS için ne kadar güneş enerjisi, hangi MPPT kontrol birimi ile harcanır?” konulu yazımıza da bakın.
  • 02

    Şebekeden bağımsız bu sistem için lityum veya kurşun-asit akü şarj ünitelerinden hangisi, hangi boyutlarda kullanılmalıdır?

    Her iki teknolojiyi de seçmek için çok fazla neden var. Yine de maliyet etkinliği ve pratikteki farklara hızla bakalım.

    Lityum ve kurşun asit akülerin maliyet etkinliği açısından karşılaştırılması

    Şebekeden bağımsız bir akü şarj ünitesi seçerken önce lityum veya kurşun asit olmak üzere teknoloji seçimi gelir. Şebekeden bağımsız uygulamalarda Lityum, performans nedenlerinin yanı sıra döngü başına sunduğu daha düşük maliyet sebebiyle daha büyük (konut ve ticari) sistemlerde hızla yeni standart hâline gelmiştir. Daha küçük sistemlerde de döngü başına daha düşük maliyet söz konusudur ancak daha yüksek başlangıç yatırımları çoğu insanın Kurşun asit aküleri değerlendirmesine neden olmuştur. Sürekli aşağı yönlü fiyat baskısı nedeniyle, küçük şebekeden bağımsız sistemler için Lityuma doğru devrilme noktası her zamankinden daha olası ve bazı bölgelerde hâlihazırda varlık gösteriyor.

    Lityum ve kurşun asit akülerin pratikteki farkları

    Şebekeden bağımsız sistemlerde Lityum kullanımı
    Şebekeden bağımsız sistemlerde Kurşun asit kullanımı
    Lityum, güvenilirliği, yüksek sıcaklıklarda performansı, optimum ölçeklenebilirliği, (güneş enerjisiyle çalışan uygulamalar için ideal olan) hızlı (de)şarj olma kapasitesi ve yatırım bakış açısıyla, kurşun aside kıyasla döngü başına daha düşük maliyet anlamına gelen uzun bir döngü ömrü nedeniyle şebekeden bağımsız daha büyük sistemlerde yeni standarttır. Ayrıca nispeten bakım gerektirmez ve bu özellik de kurulu uzak sistemler için güvenilir çözümler tasarlama noktasında genellikle olumlu bir faktör olarak görülür. Pratikte çok daha hafif ve daha kompakt yapıda olup alan veya ağırlık kısıtlaması olan durumlar için idealdirler.
    Şebekeden bağımsız sistemlerde Kurşun asit kullanımı
    Kurşun asit akü tipleri de uygun bir seçenektir; şebekeden bağımsız sistemler, yıllardır bu aküleri esas almış ve birçoğu hâlâ esas almaktadır. Başlangıçta daha düşük yatırım olanağı sunsalar da son kullanıcılarının daha disiplinli olmalarını ve sistemin yakından izlenmesini, çok fazla deşarj olmamasını, düzenli olarak şarj edilmesini ve dâhili akü sıvılarının dolu olmasını sağlamalarını gerektirir. Bu unsurlar halledildiğinde, kurşun asit temelli sistemler güvenli ve güvenilir bir seçenek sunar. Bir sistemin toplam yaşam döngüsüne bakılınca kurşun asit aküler genellikle döngü başına daha yüksek maliyete sahiptir ve hatta bugünlerde bazı bölgelerde daha yüksek başlangıç yatırımı gerektirir.

    İş, şebekeden bağımsız istenen akü şarj ünitesini seçmeye gelince Victron Energy tam esneklik sunar. Kendi kaliteli akü grubumuzun yanında seçenekler arasında, GX cihazı kullanılarak kolaylıkla entegrasyon sağlanabilen ve iyi bir şekilde desteklenen bir dizi üçüncü taraf Lityum akü üreticisi yer alıyor. Bu esneklik, müşterilerimizin güç konusunda kendi özel durumlarına göre şebekeden bağımsız ihtiyaçlarını mükemmel şekilde karşılamalarını sağlar.

    Beklenen yaşam döngüsü için üretici firmanın veri sayfalarını inceleyin ve size özgü (ticari) durumda neyin faydalı olacağını öğrenin. Her üretici firma, farklı bir geçmişe sahiptir ve her birinin (ulaşılabilirlik, destek, sıcak/soğuk iklimlerde gösterilen performans, kurulum imkânları, fiyatlandırma gibi) içinde bulunduğunuz yerel koşullarla ilgili eksileri ve artıları olabilir. Bu nedenle hiç tereddüt etmeden size yakın bir Victron Yetkili kurulum uzmanıyla iletişime geçin ve yerel ölçekte bilgisine başvurun.

    Victron Energy, üçüncü taraf Lityum akü üreticilerini desteklemesiyle ünlüdür. Freedom Won, BYD, Pylontech ve MG Energy gibi diğer markalarla kapsamlı ve sorunsuz entegrasyonun Victron GX donanımıyla kesintisiz çalışacak şekilde sağlanması için büyük çabalar gösteriliyor. Desteklenmeyen markalarla çalışırken, şarj durumuyla ilgili doğru ölçüm değerlerinin daha geniş bir sisteme aktarılması için Victron Akü Monitörü önerilir. Yerel yetkili kurulum uzmanınızdan tavsiye isteyin. Desteklenen markaları inceleyin Yerel Victron kurulum uzmanınıza danışın

    Profesyonellerin tercihi

    Pylontech US2000 LiFePO4 48V 2400Wh + Cerbo GX: Bu Lityum modülü, %80 kapasiteye düşmeden önce ±6000 döngülük bir döngü ömrü sunar. 2,5 saatlik elektrik kesintisi sırasında (2400 kWh * %80 deşarj kapasitesi) yüklere güç sağlamak için 48 V’luk şebeke geriliminde* kabaca toplam 2 kWh efektif enerji sağlayabilir ve yedek güç ihtiyacı artarsa kolayca ölçeklenebilir. Üçüncü taraf bir Lityum şarj ünitesi kullanılırken Cerbo GX gibi bir GX cihazı şarttır. Üçüncü taraf bir Lityum şarj ünitesi kullanılırken Cerbo GX gibi bir GX cihazı şarttır. CAN-bus arayüzü ile entegre edilen GX cihazı, şarj ve deşarj sınırları ayarlayıp yönetmek ve hata kodları ile şarj bilgisi durumunu gönderip almak için kullanılır.

    * Bu akü modülü tipi, 48 V temellidir ve EasySolar-II 48/3000 veya EasySolar 48/5000 serilerinin 48 V’luk modelini gerektirir. Farklı şebeke gerilimlerini temel alan daha küçük sistemler de kurulabilir. Hangi invertörün maliyet etkili bir çözüm olduğunu inceleyin.
    Mevcut Lityum şarj ünitelerini yükseltmek bir seçenek olabilir. Çoğu yönetimli akü markası, modüler bir yapıya sahiptir. Ayrıntılı bilgi için her zaman üretici firmayı inceleyin ve yerel kurulum uzmanınıza danışın. Dâhili direnç değişimlerine neden olacağından genellikle 1 yıldan uzun süredir tamamen deşarj olan sistemlere modül eklenmesi tavsiye edilmez.
  • 03

    Bu ESS için ne kadar güneş enerjisi, hangi MPPT kontrol birimi ile harcanır?

    Aküler doğru şekilde ölçeklendirildiğinde yedek güç sistemlerinin güneş enerjisine ihtiyacı yoktur. Ancak sisteminizin çalışma süresini uzatmak için güneş enerjisi kullanılabilir. Gündüz bir elektrik kesintisi yaşandığında, akülerden elde edilen enerjiyle tamamlanacak şekilde yüklerin bir yüzdesine doğrudan güç sağlamak için güneş enerjisi kullanılabilir. Tüm yükleri doğrudan güneş enerjisiyle yükseltmek ve enerjilendirmek de mümkündür.

    Victron Energy çözümleri, modüler ve son derece esnek olma avantajlarıyla birlikte gelir. Bu yüzden sisteminizi kendi bütçenize göre inşa edebilir ve zamanla hedefleriniz doğrultusunda büyütebilirsiniz. Dolayısıyla güneş paneli, devreye alma sırasında veya daha sonra kurulabilir.

    Şebekeden uzaklaşın
    Şebekeden ne kadar uzaklaşmak istediğiniz size kalmış. Temelde, bir panel ile tamamen güneş enerjisiyle çalışan bir sistem arasında herhangi bir şey, bir yedek güç sistemi için yeterli olabilir. Güneş enerjisi hesaplayıcımızı kullanın Kurulum uzmanına danışın

    Hiç güneş enerjisi kullanılmayabilir ya da yüklerin tamamen güneş enerjisinden güç aldığı bir öz tüketim sistemi kurulabilir. Bunları devreye alma sırasında elde edebilir veya zaman içinde eşleşen bir MPPT kontrol birimi seçebilir ya da daha sonra başka bir kontrol birimi ekleyebilirsiniz. Güneş enerjisi verimi de mevsime bağlı bir unsurdur. Yaz mevsiminde kış mevsiminde olduğundan daha iyi bir verim vardır. Örneğin, hedeflenen büyüklükte güneş panelinin %50’si ile yazın başlamaya ve kalan %50’yi kışın eklemeye veya hepsini bir kerede kurmaya karar verebilirsiniz.

    Örnek:

    Düşük ölçekli (yedek)
    Yüksek ölçekli (öz tüketim)
    Bir veya birden fazla Güneş Enerjisi modülüyle başlayın ve daha sonra yükseltin.
    Yüksek ölçekli (öz tüketim)
    Güneş panelinizin büyüklüğünü, ilgili yük tüketiminizin +%20’sine göre veya güneşe şebekeden daha fazla bağımlı olmak için MPPT’nizin maksimum giriş gücünün +%20’sine göre belirleyin.

    Coğrafi konum verileri ve panel yönü dikkate alınmalıdır.

    Sonunda şebekeden ne kadar uzaklaşmak istediğiniz bütçenize ve kullanılabilir fiziksel (çatı) alana bağlıdır. Gerçek enerji tüketiminiz doğrultusunda sistemin boyutu ne kadar büyük olursa faturalarınızı o kadar çok düşürebilir ve sisteminizin maliyet etkinliğini artırabilirsiniz.

    Profesyonellerin tercihi

    EasySolar-II GX 48/3000/35-32 MPPT 250/70: Yerleşik MPPT, maksimum 250 V PV açık devre gerilimine sahip bir güneş panelini yönetebilir ve aküleri maksimum 70 Amper şarj akımı ile şarj etme kapasitesi sayesinde maksimum 4000 W güneş enerjisi verimi sağlar. Bu özellikler, düşük ölçekte başlayarak yedek kullanım sürenizi uzatabileceğiniz veya öz tüketime doğru ilerleyebileceğiniz anlamına gelir. Tercih sizindir. Güneş panelinin en yüksek düzeyde ölçeklendirilmesi amacıyla, uzun kablo geçişleri, yüksek sıcaklıklar vb. nedeniyle oluşan verimsizliklerle başa çıkmak için MPPT kontrol biriminin maksimum giriş gücüne kıyasla +%20 güçle çalışma yapılması önerilir.
    Güneş panelinin boyutunu ve yapılandırmasını hesaplarken, güneş panellerinin Sıcaklık Katsayısını da dikkate aldığınızdan emin olun; (örneğin sabahın erken saatlerinde oluşan) düşük sıcaklıklar, güneş panellerindeki Gerilimin yükselmesine neden olabilir. Ancak MPPT’nin Maksimum PV Açık Devre Gerilimi aşılmamalıdır. Daha fazla bilgi için üretici firmanın veri sayfalarını inceleyin.
  • 04

    Yedek güç sistemimi öz tüketimli sisteme nasıl yükseltebilirim?

    Bırakın faturanızı güneş ödesin

    Şebekeye satış tarifesinin düşmesi ve şebeke beslemelerinin daha az kararlı ve daha pahalı olması nedeniyle arızalandığında yedek güç sistemi olarak da davranacak öz tüketimli bir sistem kurmak daha çekici hâle geliyor. Yalnızca yedekleme amacıyla ölçeklendirilmiş bir sisteme göre bir sonraki mantıklı adım olan Enerji Depolama Sisteminde (ESS) yapılacak yükseltme ile şebekeden daha da uzaklaşın ve elektrik faturanızı kolayca düşürün.

    Yedekleme sisteminin öz tüketimli bir ESS sistemine doğru nasıl ölçeklendirilebileceğine dair bazı örnekler burada yer alıyor:

    Enerji Depolama Sistemi (ESS), bir yedekleme sistemine kıyasla mantıklı (daha büyük) bir sonraki adımdır. Yine de çoğunlukla bir şebeke mevcut olduğundan şebekeden tamamen bağımsız olmadan bir önceki adımdır. ESS sistemlerinin şebekeden bağımsız bir sistem gibi en kötü durumda tüm yüklere güç sağlamak için ölçeklendirilmesi gerekmez. Bu sistemler, güneş enerjisi kullanımını optimize etmek ve enerji alımını sınırlamak için temel yükü hedef alır ve daha büyük bir güç ihtiyacı olduğunda şebekeyi kullanır. Şebeke arızasında sistem, tamamı ayrıntılı olarak yapılandırılabilecek yedek gücü akülerden sağlamaya devam eder. ESS sistemlerimiz hakkında daha fazla bilgi edinin

    Profesyonellerin tercihi

    EasySolar veya invertörlerimizden/şarj cihazlarımızdan herhangi biri, bir yedekleme sistemi olarak başlangıç yapmak ve birkaç basit adımda bir Enerji depolama ve öz tüketim sistemine yükseltmek için mükemmel bir seçimdir:
    01
    Güneş enerjisi kapasitesini, verimin temel yüklere güç sağlamak ve akü şarj ünitesini yeniden şarj etmek için yeterince büyük olduğu noktaya kadar kolayca genişletebilirsiniz. ESS sistemleriyle ilgili temel kural olarak, minimum PV panel kapasitesi genellikle enerji tüketimi doğrultusunda ölçeklendirilir ancak verimsizlikleri telafi etmek için %20 eklenir. Maksimum giriş parametreleri için elinizdeki MPPT veri sayfasına bakın.
    Add additional solar panels
    02
    Akü şarj ünitesinin, yedekleme sistemlerinin ölçeklendirildiği durumlardan daha uzun bir süre olan gece boyunca temel yüklere güç sağlayacak kadar büyük olması için yükseltilmesi gerekir. Bazı durumlarda Lityum aküler kullanılarak yükseltme yapılabilir;* mevcut akü şarj ünitesine yeni kurşun asit akülerin eklenmesi ise mümkün değildir; bunun için mevcut şarj ünitesinin tamamen değiştirilmesi gereklidir.
    Add additional batteries to the battery bank
    03
    Güç ihtiyacının arttığı durumlarda çıkışı artırmak için ek bir Victron Energy invertörü/şarj cihazı paralel olarak kurulabilir. Bunun nasıl yapıldığını öğrenmek için paralel ve üç fazlı sistemlerimizin belgelerine bakın.
    EasySolar-GX and Multiplus device
    Mevcut Lityum şarj ünitelerini yükseltmek bir seçenek olabilir. Çoğu yönetimli akü markası, modüler bir yapıya sahiptir. Ayrıntılı bilgi için her zaman üretici firmayı inceleyin ve yerel kurulum uzmanınıza danışın. Dâhili direnç değişimlerine neden olacağından genellikle 1 yıldan uzun süredir tamamen deşarj olan sistemlere modül eklenmesi tavsiye edilmez.
  • 05

    Yedek güç için jeneratörüme nasıl daha az bağımlı hâle gelebilirim ve yakıt faturamı nasıl azaltabilirim?

    Hâlihazırda çoğu müşteri, elektrik kesintilerinde artık tamamen güvenebileceği kurulu bir yedek jeneratöre sahiptir. Victron Energy hibrit jeneratör konsepti sayesinde artık bu gürültülü, yakıt tüketen ve bakım gerektiren ağır kirleticilere çok daha az bağımlı hâle gelebilirsiniz. Hibrit konseptte akü şarj ünitesi ve invertör, şebeke arızasında kritik yüklere güç sağlamak için esas rolü üstlenir. Yalnızca aküler (uzun elektrik kesintilerinde) kritik seviyelere ulaştığında sistem, jeneratörü otomatik olarak başlatmaya/durdurmaya programlanabilir. Bu da daha sonra yüklere güç sağlayacak ve aküleri belli bir yüzdeye kadar şarj edecektir. Bu hibrit konsept ile yakıt ve bakım faturalarınız önemli ölçüde azalır.

    PowerAssist özellikli invertörlerimiz sayesinde artık daha küçük bir jeneratör seçebilirsiniz. İnvertör, pik yüklerine güç vermek için aküden elde edilen ek enerjiyi kullanır. Jeneratörü GX cihazından otomatik olarak başlatıp durdurabileceğiniz uzun ayar listemizle, gece yarısı jeneratörün çalışmaya başlamasını önlemek için sistemi jeneratörsüz sürelerle bile programlayabilirsiniz.

    Profesyonellerin tercihi

    Jeneratörünüzü bu düzenden çıkarmanız mümkündür. Bu durumda, daha büyük bir güneş paneli ve/veya daha fazla akü depolama kapasitesi daha fazla bağımsızlık sağlayabilir. Mevcut jeneratörün bakımını yapmak istiyorsanız bu durum, satın aldığınız modelde yerleşik bir Otomatik Aktarma Anahtarının (ATS) olup olmamasına bağlıdır. Varsa şebeke Jeneratörlerdeki ATS’ye ve Jeneratör çıkışı ise invertörün/şarj cihazının AC girişine bağlanır. Jeneratör, tamamen GX cihazıyla kontrol edilebilir. Jeneratörünüzde ATS bulunmuyorsa ya (otomatik) bir AC aktarma anahtarı ve ayrı bir akü şarj cihazı kullanın ya da EasySolar’ı 2 AC girişi olan bir Quattro’ya yükseltmeyi düşünün.
  • 06

    Sistemimi (uzaktan) nasıl kontrol edebilirim, sorunları önleyebilir ve üçüncü taraf akü şarj ünitelerini yönetebilirim?

    GX cihazları, bir sistemin iletişim merkezidir ve nerede olursanız olun tüm sistem bileşenlerini mükemmel bir şekilde kontrol etmenizi ve performanslarını en üst düzeye çıkarmanızı sağlar. Ayrıca üçüncü taraf Lityum akü şarj ünitelerini entegre etmek için büyük öneme sahiptirler.

    Kontrol her zaman tamamen sizdedir

    Ücretsiz VictronConnect uygulamamız ve Victron Energy Uzaktan İzleme portalı veya dizüstü bilgisayar aracılığıyla, sistemi yerel olarak ve uzaktan kontrol edebilirsiniz. Akünün şarj durumunu, güç tüketimini, PV, jeneratör veya elektrik şebekesinden güç hasadını görüntüleyebilir veya jeneratör depo seviyelerini ve sıcaklık ölçümlerini kontrol edebilirsiniz. Kesin sistem arızalarını önlemek için ikaz ve alarmları programlayarak olası sorunları erken tespit edin.

    Uzaktan bağlantı özelliğini sağlamak için GX cihazı mevcut bir Wi-Fi bağlantısına katılabilir. Aksi durumda GX LTE 4G, sistem için bir mobil internet bağlantısı ve VRM Portalına bağlantı sağlayabilir. 2G, 3G ve 4G şebekelerde çalışır. GX bulunmayan daha küçük sistemler, bunu GlobalLink 520 ile gerçekleştirebilir. 2 VE.Direct etkin cihazları, ilk beş yıl boyunca aylık ücretlendirme ya da abonelik olmaksızın VRM’ye bağlar.

    Desteklenen bir üçüncü taraf Lityum şarj ünitesi kullanırken, Cerbo GX veya yerleşik GX fonksiyonuna sahip invertör/şarj cihazı modelleri gibi bir GX cihazı şarttır. CAN-bus arayüzü ile entegre edilen GX cihazı, akü şarj ünitesindeki BMS’ye bağlanır ve deşarj sınırları ayarlayıp yönetmek ve hata kodları ile şarj bilgisi durumunu gönderip almak için kullanılır. Akü şarj ünitesinin daha geniş Victron Energy sistemiyle kusursuz bir şekilde çalışmasını sağlayacak her şey
    Victron Energy, üçüncü taraf Lityum akü üreticilerini desteklemesiyle ünlüdür. MG Energy, Freedom Won, BYD ve Pylontech gibi diğer markalarla kapsamlı ve sorunsuz entegrasyonun Victron Energy GX donanımıyla kesintisiz çalışacak şekilde sağlanması için büyük çabalar gösteriliyor. Yerel yetkili kurulum uzmanınızdan tavsiye isteyin. Desteklenen markaları inceleyin Yerel kurulum uzmanınıza danışın

    Profesyonellerin tercihi

    Bu model, hâlihazırda GX fonksiyonuna sahiptir: Bu ürün, sisteminizin kontrolü kusursuz bir şekilde elinizde tutmanızı sağlayan iletişim merkezidir. Ücretsiz VictronConnect uygulamamız ve Victron Uzaktan İzleme portalı üzerinden, olası sorunları taramak için artık sistemi uzaktan kontrol edebileceğiniz gibi kesin sistem arızasını önlemek için takip amacıyla alarmlar da kurulabilir. Sistem, VRM’ye mevcut Wi-Fi bağlantısıyla bağlanır. Üçüncü taraf bir Lityum şarj ünitesi kullanılırken Cerbo GX veya yerleşik GX fonksiyonu gibi bir GX cihazı şarttır. CAN-bus arayüzü ile entegre edilen GX cihazı, şarj ve deşarj sınırları ayarlayıp yönetmek ve hata kodları ile şarj bilgisi durumunu gönderip almak için kullanılır.
  • 07

    Yedekleme sistemimde kritik tüketicileri kritik olmayan tüketicilerden ayırmalı mıyım veya ayırabilir miyim?

    Çamaşır makineleri, pompalar, klimalar veya elektrikli fırınlar gibi büyük enerji tüketicileri, akü şarj ünitesinin sınırlı yedekleme kapasitesi olduğunda bir sorun hâline gelebilir ve muhtemelen şebeke enerjisinin geri gelmesini bekler. İnvertörlerimizin/şarj cihazlarımızın çoğu, biri kritik yükler (ışık, buzdolabı, TV, alarm sistemi vb.) için ve ikincisi AC çıkışı önemli olmayan yükler için olmak üzere 2 AC çıkışı ile gelir. Böylece akü kapasiteniz gerekli yükler için hazır hale gelir ve sisteminiz en uygun maliyeti sağlayacak şekilde ölçeklendirilebilir.

  • 08

    Yedekleme sisteminin, ESS’nin veya şebekeden bağımsız sistemin maliyet etkinliğini nasıl artırabilirim?

    Yedekleme sisteminin, ESS’nin veya şebekeden bağımsız sistemin maliyet etkinliğini artırmak için verimsiz cihazlara güç vermek amacıyla sistemi ölçeklendirmek (ve finanse etmek) yerine enerji tüketimi tarafını gözden geçirmeye değer. Özellikle daha büyük tüketicilerde (buzdolapları, invertör klimalar ve LED ışıklar) elektrik enerjisi kullanımını en aza indirmek için A+ enerji sınıfında veya ideal olarak daha yüksek (A+++) enerji sınıfında bulunan eşyaların kullanılması tavsiye edilir. Bazı bölgelerde (örneğin Afrika’da), elektrik enerjisi ihtiyacını azaltacak şekilde, yemek pişirme ve (su) ısıtma için güneş enerjili su ısıtma sistemleri veya gaz gibi alternatif enerji biçimlerinin tercih edilmesi alışılmadık bir durum değildir.

Tarayıcınız son teknolojileri desteklemiyor. Bu bölümü düzgün görüntülemek için modern bir tarayıcı kullanın.

Sistem özellikleri

Lityum akü bazlı bir sisteme yönelik

Sistem tasarımı faktörleri sağlam bir sisteme nasıl dönüştürülür?

Jeneratör ekleyin
Jeneratörlü Sistem
Yükleniyor

AC cihazlar (tek fazlı)

Evde ya da iş yerinde görmeyi umacağınız her “ev” aleti ya da “ağır hizmet aracı” bağımsız enerji sistemlerinde de bulunabilir. Tüm bu cihazların çalışması için Alternatif Akım (230 V ya da 110 V) gerekir.

Bilgisayarlar gibi bazı cihazlar, tersine çevrilmiş gücün kalitesine karşı hassas olabilirler (yetersiz kıyı ya da jeneratör AC giriş gücü bu kaliteyi olumsuz yönde etkileyebilir). Motorla çalışan ya da ısı üreten ekipmanlar yüksek bir çalıştırma akımına ihtiyaç duyabilirler. Tüm invertörlerimiz, AC giriş kalitesi iyi değilken bile tam sinüs dalgası üreterek hassas yüklerin çalıştırılmasını ve en ağır yüklerin ya da temelde her türlü yükün sorunsuz çalıştırılması için genellikle invertörlerin anma kapasitesinin 2 misli büyüklüğünde bir pik güç elde etmesini sağlar.

Özellikle daha büyük tüketicilerde (buzdolapları, invertör klimalar ve LED ışıklar) elektrik enerjisi kullanımını en aza indirmek için A+ enerji sınıfında veya ideal olarak daha yüksek (A+++) enerji sınıfında bulunan eşyaların kullanılması tavsiye edilir.

AC cihaz örnekleri:

  • Heavy duty tools such as a drilling machine or a jigsaw
  • Computers
  • Phone chargers
  • Fridge and freezer
  • Lights
  • Coffee machine
  • Microwave
  • or basically any AC powered device you can think of

Jeneratör

Jeneratörler, ihtiyaç olduğunda bağımsız elektrik gücü sağlamak için genellikle AC akım üretir. Şebeke veya kıyı elektriği ile ilgili kısa devre veya arıza durumlarında aküleri şarj etmeye ve (pik) yüklerine güç vermeye yardımcı olurlar.

Her durumda Victron Energy çözümleri, bu gürültülü, yakıt tüketen ve ağır bakım gerektiren jeneratörlere bağımlılığı azaltmanıza yardımcı olurken çevre dostu ve maliyet tasarruflu bir alternatif sunar.

Daha küçük bazı sistemler, artık yalnızca akülerle çalışabilirken diğer sistemler daha küçük jeneratörlerle veya daha kısa jeneratör süreleriyle bunu başarır. Daha büyük sistemlerde ise jeneratörler, yapının kaçırılmayacak bir bileşeni olabilir ancak jeneratörlere olan bağımlılık, örneğin güneş enerjisi veya akü destekli güç eklenerek veya jeneratörleri yalnızca şarj durumu çok düşük olduğunda veya (pik) güç ihtiyacı çok yüksek olduğunda kullanarak azaltılabilir.

Victron Energy sistemleri, pazarda, çeşitli avantajlar sunan hibrit jeneratör konseptlerinde ustalaşma konusundaki büyük kabiliyetiyle tanınır:

  • Longer generator free periods.
  • Reduced rating of the generator.
  • Reduces shore power requirement.
  • Uninterrupted AC power on board.
  • Increase redundancy and therefore safety.
  • Easy programming of (multiple) generator start/stop rules, based on a variety of system parameters.

İnvertörler/Şarj Cihazları/MPPT’ler

İnvertörler/şarj cihazları/MPPT’ler, akülerden gelen DC gücünü AC gücüne dönüştürür, cihazlara veya ağır işlerde kullanılan aletlere 230 V (veya diğer pazarlarda 110 V) ile güvenli bir şekilde güç sağlar ve aküyü ve/veya güç yüklerini doğrudan şarj etmek için güneş panelinden güç alır. Entegre şarj cihazları, her türden akünüz için en iyi adaptif şarj algoritmaları aracılığıyla şebeke, kıyı ya da jeneratör gücünü kullanır.

Tüm Victron Energy invertörleri/şarj cihazları/MPTT’leri profesyonel işler için geliştirilmiştir, aşırı dirençli olmalarıyla bilinirler ve en zorlu koşullara yönelik onlarca yıllık saha tecrübesinden beslenirler. Son derece dayanıklı invertör/şarj cihazı/MPPT ürünlerimiz, (kıyı veya şebeke gücü, jeneratörler veya AC-PV invertörleri gibi) AC girişleri üzerinden hem tersine çevirme hem de şarj etme gerektiğinde kullanılacak en iyi seçenektir ve güneş enerjisi eklenerek şebeke kullanımı en aza indirilir.

İnvertör/Şarj cihazı/MPPT ürünlerimize göz atın

Servis Aküleri

Aynı zamanda ana akü veya akü şarj ünitesi olarak da anılan servis aküsü, sistem tüketicileri için güç depolayarak özellikle giriş gücü kaynaklarının (tamamen) mevcut olmadığı durumlarda otonom güç sağlar.

Victron Energy, çeşitli akü teknolojileri sunar. Bunların tamamı, en zorlu koşullarda profesyonel performans, güvenilirlik ve uzun servis ömrü sunacak şekilde tasarlanmıştır. Bu ürünler dünya genelinde geçerli 2 yıllık garantiyle sunulur ve veri sayfalarımız, performans ve beklenen ürün ömrü hakkında açık ve net bir görünüm sunmaktadır; sonradan hiçbir yatırım sürpriziyle karşılaşmazsınız.

İş, şebekeden bağımsız istenen akü şarj ünitesini seçmeye gelince Victron Energy aynı zamanda tam esneklik sunar. İyi bir şekilde desteklenen çok sayıda üçüncü taraf Lityum akü üreticisi, zorunlu bir GX cihazı kullanılarak kolayca entegre edilebilir. Bu esneklik, müşterilerimizin güç konusunda kendi özel durumlarına göre şebekeden bağımsız ihtiyaçlarını mükemmel şekilde karşılamalarını sağlar. Desteklenmeyen markalarla çalışırken, şarj durumuyla ilgili doğru ölçüm değerlerinin daha geniş bir sisteme aktarılması için Victron Energy Akü Monitörü gereklidir.

Tercih edilebilecek birden fazla teknoloji olsa da kurşun-asit ile lityum aküler ana seçeneklerdir. Seçim, temelde performans, döngü başına maliyet ve fiziksel özellikler (boyut/ağırlık) ile ilgili beklentilere dayalı olarak değişecektir.

  • Şu durumlarda Kurşun-Asit aküleri tercih edin:
  • Ara sıra kullanım
  • Düşük satın alma maliyeti
  • Ağırlık ve alan, sorun olmadığında
  • Normal şarj
  • Şu durumlarda Lityum aküleri tercih edin:
  • Yoğun günlük ihtiyaç
  • Düşük döngü başına maliyet
  • Ağırlık ve alan, sorun olduğunda
  • Süper hızlı şarj

Yukarıdaki bilgiler, akü geliştirme konusundaki 45 yıllık uzmanlığımızın çok kısa bir özetidir. Daha fazla bilgi için ayrıntılı incelemelerimize başvurun.

Ayrıntılı inceleme: Lityum mu kurşun asit mi? Hangi üçüncü taraf akü şarj ünitelerinin desteklendiğini kontrol edin Kapsamlı akü ürün yelpazemize göz atın

Güneş panelleri

Güneş panelleri, güneş ışığından enerji alır ve bu enerjiyi sistemin akü grubunda depolayan bir solar şarj kontrol birimine iletir. Sisteminize güneş panelleri ekleyerek, şebekeden bağımsız bedava enerji elde edebilir ve gürültülü, yakıt tüketen ve bakım gerektiren ağır jeneratörlerin kullanımını azaltma ya da tamamen ortadan kaldırma şansı elde edebilirsiniz.

Victron Energy, solar spektrum genelinde istisnai oranda düşük ışık performansı ve yüksek ışık hassasiyetine sahip oldukları için her türlü sisteme yönelik kusursuz seçenekler olan verimli güneş panellerinden oluşan bir ürün yelpazesi sunar. Victron Energy güneş panelleri, en katı güvenlik gerekliliklerini karşılar ve sunulan sınırlı garanti sayesinde bir sürprizle karşılaşmazsınız.

Tüm güneş panellerimize göz atın

VictronConnect

Tüm Victron Energy akıllı ürünlerini dilediğiniz gibi izleyebilir ve kontrol edebilirsiniz. Bluetooth üzerinden VictronConnect uygulamasına bağlanarak sisteminizin performans verilerine doğrudan erişebilirsiniz. Ayrıca, ayarları kolayca değiştirebilir, cihazları açıp kapatabilir ve çok daha fazla işleve sahip olabilirsiniz.

VE.Direct portu bulunan akıllı olmayan cihazlar da Victron Connect ile akıllı hale getirilebilir. VE.Direct Bluetooth Smart dongle

Sisteminizi uzaktan izleyip kontrol etmek de mümkündür. VictronConnect-Remote işlevselliği, VE.Direct arayüzüne sahip Victron ürünlerine VRM online portalı üzerinden bir GX ürünüyle uzaktan erişilebilmesini sağlar. Bu güçlü özellik, VictronConnect uygulaması üzerinden ürün yapılandırma ve izleme süreçlerinin neredeyse dünyanın her yerinden eksiksiz olarak gerçekleştirilmesine olanak tanır. Kullanıcı arayüzü, ürünlere yerel olarak Bluetooth ya da kablolu bir VE.Direct-USB arayüzü kullanarak bağlandığınızda karşılaştığınız arayüzle benzerdir.

VictronConnect uygulamasının neler yapabildiğini inceleyin GX cihazlarımıza göz atın

VRM - Victron Uzaktan Bağlantı Yönetimi

İzleme ve yönetme

Victron Energy sistemlerinizi istediğiniz yerden izleyin ve yönetin ve ikaz ve alarmları kurarak olası sorunları erken tespit edin. VRM sayesinde, nerede olursanız olun kontrol her zaman tamamen sizdedir.

VRM, internet bağlantılı Cerbo GX ve daha küçük sistemler için GlobalLink 520 veya GSM LTE 4-g gibi bir GX cihazıyla çalışır.

İzleme

Akü şarj durumunu, güç tüketimini ve güneş panellerinden, jeneratörlerden ve şebekeden alınan gücü gerçek zamanlı izleyin. Geçmiş grafikleri ve ayrıntılı analitik raporlar ile elde edilen enerjiyi ve enerji kullanımını optimize edin. Kesin sistem arızalarını önlemek için ikazlar ayarlayarak ve alarmları takip ederek olası sorunları erken tespit edin.

Yönetim

Kıyı gücü girişi akımı limitini kolayca kontrol edebilir, invertörü açabilir, jeneratörleri (otomatik) çalıştırabilir/durdurabilir ve hatta jeneratörün gece yarısı çalışmasını önlemek için sessiz zaman aralıkları ayarlayabilirsiniz. VRM ile nerede olursanız olun her ayarı değiştirebilir, alarmları takip edebilir, tanılama kontrolleri yapabilir ve sorunları çözebilirsiniz.

Tüm GX cihazlarımıza göz atın

Yerel Victron Energy Profesyonelinize danışın.

Şebekeden bağımsız her sistem farklıdır ve farklı yerler kendilerine özgü zorluklar sunar. Bu yüzden Yetkili Victron Energy Uzmanları, en yüksek düzeyde teknik bilgi birikimiyle eğitilir. Yerel ölçekte edindikleri uzmanlık, hayati öneme sahiptir. Yerel iklim ve güneş panelleri ile akü şarj ünitelerinin maliyetleri gibi ilgili tüm değişkenlerin dikkate alınması gerekir. Uzmanlarımız, her zaman doğru çözümü önermek ve gelecek yıllarda müşterilerimizin huzurlu hissetmesini sağlamak için ellerinden geleni yapmak konusunda büyük bir sorumluluk duyar.
Always feel free to ask your local Victron Energy Professional
Victron Profesyoneli, Victron ekipmanıyla bir arabanın yanında duruyor

Neden Victron Energy?

Hepsinin çalışmasını sağlayan tek bir şey değil.

Modüler, sağlam ve bağlantılı, şebekeden bağımsız sistemlerimizin en zorlu iklimlerde bile eşsiz güvenilirlik sağladığı defalarca kanıtlanmıştır. Ancak güncel donanım ve yazılımları, akıllı izleme uygulamalarını, iyi eğitimli Yetkili uzmanlardan oluşan ağı ve yaygın onarım merkezlerini benzersiz bir şekilde bir araya getirişimiz, bir Victron Energy sistemini gücünü teknik bilgi birikiminden alan rakipsiz bir sisteme dönüştüren unsurdur.

45 yıllık Victron Energy simgesi
Lityum akü

Neden Victron Energy?

Güvenilirlik, uzun servis ömrü döngülerini destekler.

Güç kaynaklarıyla ilgili yatırım kararları alınırken yalnızca fiyata dayalı hesaplamalar aldatıcı olabilir. Güç kaynaklarının gerçek performansları ve beklenen kullanım ömürleri eşit derecede önemlidir. Neyse ki Victron ekipmanları, hem performans hem de beklenen ürün ömrü açısından (tasarlandığı şekilde kullanıldığı üzere) teknik özelliklerine göre kullanım ömrü sonuna kadar kullanılır. 5 veya 10 yıllık garanti, adil ve hızlı tamirat politikaları, yatırımlarınızın korumalı olduğu ve birçok koşulda arıza yaşamayacağınız anlamına gelir.

Ambulans

Neden Victron Energy?

Verimlilik büyük bir maliyet etkinliğine nasıl dönüşüyor?

Akü temelli güç sistemlerinde verimlilik, her zaman yüksek düzeyde maliyet etkinliği sağlamanın püf noktasıdır. İnanılmaz derecede verimli SmartSolar Şarj Kontrol Birimlerimizden invertörlerimizin/şarj cihazlarımızın süper verimli Enerji Depolama sistemlere veya şebekeden bağımsız sistemlere güç sağlama şekline veya eksiksiz sistemlerin GX cihazlarımız tarafından nasıl optimize edildiğine kadar bir Blue Power sistemi sayesinde tüm ayrıntıların etraflıca düşünüldüğünden ve ürünlerimizin (verimli) özelliklerini karşıladığından emin olabilirsiniz. Bu, en üst düzeyde dayanıklılık ve beklenen yaşam döngüleri konusundaki ünümüzle birleştiğinde, özellikle daha ucuz seçeneklere kıyasla uygun maliyetli çözümler anlamına gelir.

yıl garanti
Müşteriye VictronConnect uygulamasını gösteren Victron profesyoneli

Neden Victron Energy?

Temiz güç. Yeni işletmeler.

Ana güç kaynağı olarak jeneratörlerin yerini güneş enerjisi aldığında güç güvenliği artırılır, bakım azaltılır ve toplam enerji maliyetleri, bağımsız enerji sistemlerinin yepyeni bir iş modeli nesline olanak tanıdığı bir devrilme noktasına kadar düşer. Belirli bir ölçekte sürdürülebilir güç sağlayarak, şebekenin hiç olmadığı uzak yerlerde bile yeni iş fırsatları kolayca ulaşabilir hâle gelir. Balık çiftlikleri veya fabrikalar ve tatil tesislerinin tamamı, ihtiyaç duyulan her yerde faaliyete geçirilebilir veya dönüştürülebilir. Olumlu sosyal ve ekonomik avantajlar, önemli ve geniş kapsamlı olup Victron Energy ile her şeye güç verebilirsiniz.

Victron profesyoneli, bir arabanın arkasında Victron ekipmanlarının yanında duruyor

Neden Victron Energy?

Teknik bilgi birikiminden güç alan yedek ve şebekeden bağımsız sistemler.

İyi eğitimli yaklaşık ±1000 distribütör, kurulum uzmanı ve servis ortağından oluşan dünya çapındaki ağımız her zaman yardım etmeye hazırdır. Stok tavsiyesinden kurulum önerilerine, satış sonrası bakıma ve teknik desteğe kadar. Victron Energy ekibi, partnerleri ve enerjik topluluğu sayesinde, teknik bilgi birikiminin sağladığı gücün her zaman sizinle olduğunu bilirsiniz.

Müşteri geri bildirim döngüsü, veri ve bilgi paylaşımı sayesinde 7/24 yenilik peşinde koşarız. Gücümüzü teknik bilgi birikiminden alıyoruz ve böylece şebekeden bağımsız sistemlerde yıllarca sürecek huzuru sağlayarak hem kendimizi hem de kullanıcılarımızı ileri taşıyoruz.

Topluluğumuzu inceleyin Şebekeden bağımsız sistemlerde huzuru nasıl sağladığımıza göz atın
Motorlu
Ok simgesi
Şebekeden bağımsız sistemlerdeki
bilgi birikimimize bağlanın Blogumuzu ziyaret edin

Tarayıcınız bu bölümü düzgün şekilde görüntülemek için gereken son teknolojileri desteklemiyor. Modern bir tarayıcı kullanın.

Akü uyumluluğu

Hangi yönetilen akülerin sorunsuz bir şekilde entegre edilebileceğini öğrenin

Şebekeden bağımsız sistemler ile Yedekleme ve Ada sistemleri broşürümüzü indirin
İndirme simgesi
Enerji Depolama sistemleri

ESS tasarım ve kurulum kılavuzumuza bakın.

Daha fazlasını göster Carret icon
Sağlam invertör/şarj cihazı

Yerleşik bağlantıya sahip MultiPlus-II GX invertor/şarj cihazı

Teknik bilgiler

Wiring Unlimited ile kablolarınızı doğru döşeyin

Sistem planlayıcısı aracı

Günel panellerini, akü boyutlarını ve invertör boyutlarını kabaca hesaplayın.

SmartSolar MPPT RS 48V

Büyük güneş panellerine yönelik en son yüksek gerilimli MPPT, MPPT solar şarj cihazlarını yeniden tanımlıyor.

İş ortaklarımızdan çözüm örnekleri

Blogumuzu ziyaret edin

Yerel Victron Energy satıcınıza danışın

Bir ürün hakkında sorunuz mu var veya bir sistemin yerinde kurulmasını mı istiyorsunuz? Yerel Victron satıcınız, gerçek ihtiyaçlarınıza somut çözümler bulmak üzere eğitilmiştir.

Dünya çapında yaygın servis ağımıza güvenin

Özenle seçilmiş ve iyi eğitimli yetkili satıcılardan oluşan dünya çapındaki ağ sayesinde müşterilerimiz, verdiğimiz hızlı hizmete ve hızlıca hizmet götürdüğümüz en uzak bölgeleri bile kapsayan dünya çapındaki geniş onarım ağımıza güvenebilir.